Предлагаме ви рецепта за пикантни лучени кръгчета - страхотно вкусно мезе!
Необходими продукти за 3 порции: 3–4 глави лук олио за пържене
за панировката: 1 яйце 1 ч. л. бакпулвер 1/2 кофичка кисело мляко (200–250 г) 1 ч. ч. брашно 100–150 мл прясно мляко 1 ч. л. риган 1 ч. л. сух копър 1 ч. л. сол 1/2 ч. л. червен пипер 1/2 ч. л. чесън на гранули
за дипа: 100 г синьо сирене 100 г заквасена сметана 1/2 червена чушка 2 с. л. кисело мляко 1 с. л. балсамов оцет 1 с. л. сос “Уорчестър” чили сос и сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Всички продукти за дипа се поставят в подходящ съд и се пюрират.
2. Яйцето се разбива и се смесва с бакпулвера и киселото мляко. Изсипва се брашното, налива се прясното мляко и се разбърква.
3. В купичка се смесват ароматните подправки и солта и се добавят към панировката.
4. Лукът се нарязва на шайби, които се овалват в панировката и се пържат от двете страни в предварително загрято олио. Изваждат се върху салфетка да се отцедят и се сервират заедно с дипа.