Арестуваха пияния кантонер, предизвикал тежката катастрофа с влак и кола край Асеновград

Автор: Plovdiv Now 8045
Арестуваха пияния кантонер, предизвикал тежката катастрофа с влак и кола край Асеновград

Основна причина за катастрофата, която стана тази сутрин на жп прелеза край Асеновград, е че кантонерът не е свалил бариерата. Той е получил сигнал, че влакът доближава до прелеза, но въпреки това не е предприел необходимите действия. По данни на свидетели бариерата е останала вдиганата, затова и колата е тръгнала да пресича линиите. Това съобщи на брифинг  заместник-районният прокурор на Асеновград Борис Михов.

Припомняме, че при инцидента са пострадали и тримата души, които са пътували в автомобила. Единият от тях е с опасност за живота. Колата е смачкана. Кантонерът се е обадил на телефон 112 веднага след инцидента. Движението в района беше силно затруднено и се образува голямо задръстване от автомобили. По-късно автомобилът беше вдигнат, а теренът - разчистен и обстановката постепенно се нормализира.

Започнато е досъдебно производство за престъпление, като към момента са извършени една част от огледите. Кантонерът е задържан за 24 часа. Извършен му е тест с дрегер, който е отчел 1,8 промила алкохол в кръвта. Предстои да му бъде взета и кръвна проба.

Предстои районна прокуратура да реши дали ще поиска постоянното му задържане.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина