Петков и Василев: Загубихме изборите, желаем успех във формирането на правителство

Автор: Plovdiv Now 6802
Петков и Василев: Загубихме изборите, желаем успех във формирането на правителство

Лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев признаха, че са загубили изборите и остават втора политическа сила. Те категорично заявиха, че коалиция с ГЕРБ няма да правят, тъй като имат фундаментално различни виждания за развитието на България,.

„ Искам да поздравя хората,  които подкрепиха ПП и демокрацията. Заедно ще извървим дългия път, който да промени България. Гласуваха много хора за нас, което показва, че огромен брой хора продължават да вярват, че България може да бъде по-различна – успешна, различна и без корупция. Ние ще продължим с тях”, каза Кирил Петков. Той каза, че иска да уважи избора на хората, които  посочиха ГЕРБ като първа сила, а те носят  сега огромна отговорност.

„Ние обещахме, много ясно, че коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да правим  , ние ще изпълним нашето обещание”, каза бившият премиер.

Асен Василев каза, че са загубили изборите с 3%, като има ясен мандат  на ГЕРБ, които трябва да направят правителство .

„ Ние ще се борим  България да бъде европейска държава, със социален бюджет. Да не  позволяваме  непрозрачно  да се харчат пари. Това ще правим  с възможностите, които ни дава парламента – ще бъде в опозиция.  Очаква ни нелека зима,  пожелаваме  успех във формирането на правителството ,техният успех е успех на всички българи,  защото иначе всички ще страдаме. Дълбоко несъгласни сме с начина на управление на ГЕРБ,  но българските граждани се произнесоха”, каза Василев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина