Петко Танчев изнася публична лекция в Пловдив за интерактивните технологии в дигиталните изкуства

Автор: Plovdiv Now 5437
Петко Танчев изнася публична лекция в Пловдив за интерактивните технологии в дигиталните изкуства

Петко Танчев, един от най-известните създатели на интердисциплинарни проекти за театри, музеи и фестивали, ще се срещне в Пловдив с младежи с интереси към аудио-визуалните изкуства. Неговите виртуални светове преосмислят аспектите на физическата действителност, като я изпълват с нов смисъл и значение. Работата му комбинира пространствено мислене и експерименти с инструменти за визуално програмиране и интерактивни технологии в областта на инсталацията и пърформанса.

Събитието е част от литературния фестивал „Младият Пловдив чете“, който среща деца и младежи с писатели, художници, преводачи, артисти.

Петко Танчев е магистър по сценография и докторант в специалност „Дигитални изкуства“ на Катедра „Изкуствознание“ в Национална Художествена Академия, София. От 2016-та преподава Инструменти за визуално програмиране и Видеомапинг в същата специалност. В последните две години е куратор на модул за дигитални изкуства "Creative Media Lab" в Нощ/Пловдив. През 2013-та съосновава аудио-визуален колектив Мелформатор, а през 2018-та творческото студио SenseLab.

През 2019-та година Петко Танчев е номиниран за награда „Пловдив“ в раздел „Аудио-визуални изкуства, фотография и операторско майсторство“ за „Мултимедиен дизайн и сценография на оперния спектакъл „Мадам Бътерфлай“ – Opera Open 2018.

Петко Танчев ще се срещне с младежи с интереси към аудио-визуалните изкуства на 7 май от 13 часа в АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев", зала „Иван Спасов“.

„Младият Пловдив чете“ е част от Литературен фестивал „Пловдив чете“ и се провежда с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2019 година.

 

снимки: Александър Богдан Томпсън

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина