Петима млади пловдивчани в арестите заради дрога, сред тях са дилър и клиент

Автор: Plovdiv Now 5526
Петима млади пловдивчани в арестите заради дрога, сред тях са дилър и клиент

Пет бързи производства за притежание на наркотични вещества са започнати под надзора на прократурата в Пловдив.

Двама 27-годишни мъже – дилър и негов клиент, са били задържани в района на заведение при проверка от служители от Второ РУ при специализирана полицейска операция. Криминалисти са спрели за проверка лицата и при последвал личен обиск са открили 1,123 грама амфетамин, 0,442 грама марихуана и 0,347 грама екстази. Първоначално мъжете са били задържани за срок до 24 часа, а в последствие с прокурорско постановление мярката на задържане на дилъра е удължена до 72 часа. 

В ареста на Четвърто РУ за притежание на дрога са били задържани двама 20 и 22-годишни младежи. У втория са били открити и иззети марихуана 18,65 грама, 1,614 грама амфетамин и таблетка екстази с тегло 0,35 гр.ама. Малко по- късно при проверка е задържан и 20-годишният младеж, който носел в себе си 0,25 грама марихуана, иззета по надлежния ред. 

Друг 20-годишен пловдивчанин е бил задържан за срок до 24 часа в ареста на Пето РУ. Момчето е било спряно за проверка малко след 03,15 часа днес на улица «Съединение» в ЖК Тракия. Младежът е изхвърлил на земята плик с наркотичното вещество, което е държал. От експертната справка е видно, че веществото е амфетамин с тегло 0.97 грама.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина