Пешеходен хаос на Пещерско шосе, пловдивчани преминават на магия

Автор: Plovdiv Now 3971
Пешеходен хаос на Пещерско шосе, пловдивчани преминават на магия

Абсолютен хаос за пешеходци се получава на прелеза на бул. "Пещерско шосе". Ако си от пресичащите там, вероятността да пострадаш е доста голям. Непрекъснатия поток на коли, които се стичат от пет посоки е в основата на невъзможното и опасно преминаване на пешеходците, а от така наречените зебри няма и помен. Очевидно те отдавна не са преначертавани.

Читател на TrafficNews сигнализира за проблема, който досега не е вземан под внимание. Той иска да апелира съответните органи за подобряване безопасността при преминаване на прелеза.

„Апелирам към г-н Кмета и към неговите подчинени да отделят 10 минути време, да слязат от колите си и да се опитат да пресекат прелеза. Колите бързат да преминат прелеза и изобщо не се съобразяват с пешеходците.

Пресичането на линията се оказа по-лесна задача. Непосредствено до прелеза имаше обособено място за пресичане, което беше изградено още по времето на т.н градска железница. Незнайно защо преди няколко месеца работници от БДЖ демонтираха съоръжението и поставиха мрежа. По посока ж.п гара Филипово има още няколко такива обособени места за преминаване на линията, които останаха и се ползват от гражданите. Не твърдя, че е най-безопасния начин, но е в пъти по безопасен от пресичането на прелеза. Дори и сега някои е разкъсал мрежата и се преминава, по-лесно е, но не е редно.”Това добави още читателят.

За него е редно, след като се премахва нещо, което се ползва от хората, да се изгради друго, което да е по-удобно и безопасно. Той се надява това да стигне до отговорните институции възможно най-скоро, за да се направи по-безопасно преминаването на прелеза от пешеходците, сред които не малко са деца. Улеснение, също би било поставянето на пешеходен светофар и начертани ясно пешеходните пътеки. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина