Пенсионираха доскорошния гл.архитект на Пловдив, само два месеца след преназначение на нов пост

Автор: Благовест Андонов 13993
Пенсионираха доскорошния гл.архитект на Пловдив, само два месеца след преназначение на нов пост

Доскорошният главен архитект на Пловдив Юлияна Петрова е била пенсионирана от Общината, научи наш репортер. От администрацията потвърдиха, че арх. Петрова се е пенсионирала и вече не е част от градската управа. Това се случва само два месеца, след като тя е била преназначена на висок пост в градоустройственото звено.

Арх. Петрова бе близо 3 години временно изпълняващ длъжността главен архитект след кончината на арх. Румен Русев. Преди това тя бе на същия пост в район „Централен”, а бившият кмет Иван Тотев я в повиши на и.д. главен архитект.

Докато тя бе изпълняваща длъжността се проведе два пъти конкурс за избор на главен архитект. И в двата случая обаче той бе прекратен и така тя остана начело на поста си. На двата конкурса пък се яви арх. Димитър Ахрянов, който в момента е титуляр на поста.  Той също не се яви на конкурс, а бе прехвърлен от Община Карлово, където заемаше същия пост.

 Когато Ахрянов пое ресора арх. Юлияна Петрова бе назначена за началник на отдел „Инвестиционни проекти и контрол по строителството“. Тя обаче се задържа едва два месеца на своя пост.

Ресорният зам.-кмет, който отговаря за този ресор е арх. Невена Балчева.  През миналия мандат тя бе пенсионирана също, но като директор  на дирекция „Устройство на територията”. Сред причините бяха проблеми с терени за отчуждаване по бул. „Северен”, а другата е конфликт с тогавашния нов главен архитект – арх. Юлияна Петрова.

Снимка: Под тепето

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина