Печени патладжани със сирене - лека есенна гозба
Печени патладжани със сирене - лека есенна гозба

Предлагаме ви рецепта за печени патладжани със сирене - лека есенна гозба.
Продукти:
патладжани - 300 г
домати - 300 г
лук - 1 глава
сирене - 125 г
зехтин - 6 с.л.
брашно - 1 - 2 с.л.
риган - 1 щипка
сол - на вкус
Приготвяне:
Измиваме патладжаните, нарязваме ги на кръгчета от ½ см., посоляваме ги добре, оставяме да отлежат 30 минути.
Измиваме и нарязваме доматите.
Изчистения кромид лук нарязваме на дребно, а сиренето - на тънки резени.
В тиган с 2 с.л. загрят зехтин слагаме лука, доматите, солта и черния пипер - задушаваме 5 минути.
Изцеждаме патладжаните, овалваме в брашно и изпържваме от двете страни.
Слагаме ги в тавичка, поливаме с доматите и сиренето, посипваме с риган и печем 5 минути в силна фурна.
Рецепта - Севда Андреева