Печени картофи с наденица, сметана и вино - чудесна есенна гозба

Автор: Plovdiv Now 8911
Печени картофи с наденица, сметана и вино - чудесна есенна гозба

Предлагаме ви рецепта за печени картофи с наденица, сметана и вино - чудесна есенна гозба.

Продукти:

400 г картофи

200 г наденица

1 глава лук

2 с. л. зехтин

2 скилидки чесън

4-5 клонки мащерка

80 мл сухо бяло вино

60 г заквасена сметана

30 г масло

Приготвяне:

Измийте добре картофите и без да ги белите, нарежете на колелца с дебелина около 3-4 мм.

В тиган загрейте зехтина и сотирайте нарязания на дребно лук до омекване за 4-5 минути. Добавете пасирания чесън и половината листенца мащерка и гответе още 30 секунди. Налейте виното, разбъркайте и оставете алкохолът да се изпари за няколко минути. Добавете сметаната, подправете със сол и черен пипер и разбъркайте.

Намажете с масло индивидуални съдове за печене и подредете картофите и нарязаната на тънки колелца наденица под ъгъл, разпределете соса и поръсете с останалата мащерка. Покрийте съдовете с алуминиево фолио и печете в предварително загрята до 160 градуса фурна за 40-45 минути. Махнете фолиото, настройте фурната на функция грил и 220 градуса и печете още 15 минути.

Охладете за 8-10 минути, поръсете с малко прясна мащерка и чили на люспи и сервирайте.

Източник: azyam.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина