“Патриотични уроци“ или какво пропуска българското образование? Александър Йорданов гостува в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4751
“Патриотични уроци“ или какво пропуска българското образование? Александър Йорданов гостува в Пловдив

Регионален исторически музей – Пловдив е домакин на представяне на книгата „Патриотични уроци” с автор Александър Йорданов. Събитието е на 23 април от 18,00 часа на площад "Съединение" №1.

Александър Йорданов разказва за някои от най-важните събития и личности от новата българска история от гледна точка на българските национални интереси. В центъра на авторовото разбиране на историята е съдбата на човека. Възстановени са премълчавани страници от национално-освободителното движение, руско-турската война от 1877-1878 г., Съединението, антибългарските преврати и терористични акции в историята ни, държавният преврат на 9-ти септември 1944 г., престъпният „Народен съд”, комунистическият терор срещу българския народ, опитът да бъде ликвидирана независимата българска държава, престъплението с мълчанието за Чернобилската авария, руската хибридна война срещу България и др. Оригинален е прочитът на делото на личности като В. Левски, Хр. Ботев, З. Стоянов, Ст. Стамболов, Иван Вазов, Димо Кьорчев, проф. д-р Ив. Шишманов, П. К. Яворов, Димитър Талев, Александър Караманов и др.

Книгата е посветена на паметта на двама достойни българи: големия български писател, драматург и публицист Георги Марков и Илия Минев – несломения борец за свобода и човешки правдини. На събитието ще присъстват политологът доц. Д-р Момчил Дойчев, журналистът Стойко Стоянов и актрисата Валерия Кардашевска. Вход свободен.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина