Първи стъпки за довършването на Колежа! Общината чака оферти от строителните фирми

Автор: Благовест Андонов 4225
Първи стъпки за довършването на Колежа! Общината чака оферти от строителните фирми

Община Пловдив пусна пазарното проучване за обществената поръчка на „Реконструкция, основен ремонт и реновиране на трибуните на стадион "Христо Ботев".  Това е задължителна процедура преди да се обяви търгуването на стадиона.

Така до 8 юни всички строителни фирми, които биха имали интерес към строителството на Колежа, може да изпратят своите индикативни оферти  към Община Пловдив. На базата на тях ще се изготви и стойността на обществената поръчка. 

От Ботев са дали количествено-стойностни сметки, но те ще бъдат остойностени след въпросните консултации.  На практика поръчката за същинското строителство на Колежа може да стартира още на 10 юни, като най-рано 40 дни по-късно може да има изпълнител. Това е при хипотеза, че няма обжалване на процедурата. С други думи строителството на ст. „Христо Ботев може да започне в края на юли.

Засега анализите сочат, че сумата от 25 млн. лева няма да бъде достатъчна за цялостната реновация на съоръжението. Премиерът Бойко Борисов още при посещението си в Пловдив заяви, че ако парите недостигат ще бъдат покрити.

Освен цялостния строеж на ст. „Христо Ботев” се предвижда и построяването на многоетажен паркинг. Той обаче вероятно ще бъде в отделна поръчка.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина