Първите смокини вече се забелязват по пазарите у нас, а скоро ще бъдат в изобилие.
Сладко и солено, смокини и сирене - това е комбинация, която вече не буди изненада у никого. Два вкуса, които се допълват прекрасно, за да получим фино и леко предястие, което ще очарова и най-големите ценители.
Предлагаме ви рецепта за пълнени и леко запечени смокини с крем сирене, орехи и мед.
Избирате големи, здрави и стегнати смокини. Срязвате горната част на кръст, така че да отвори достъп до вътрешността.
Нарязвате орехите на дребни парченца и ги разбърквате добре с меда. Във вътрешността на всяка смокина слагате по ½ чаена лъжица фино и плътно крем сирене.
Наредете пълнените смокини с крем сирене в тава, в която сте сложили хартия за печене, в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. След като смокините са изпечени преди сервиране, напръскайте леко с балсамовия оцет.