Предлагаме ви резепта за пълнени праскови - оригинален летен десерт.
Продукти:
праскови - 4 бр.
ориз - 50 г
прясно мляко - 200 мл
захар - 1 с.л.
яйца - 2 бр.
галета - за овалване
олио - за пържене
пудра захар - за поръсване
Приготвяне:
Сварете ориза до готовност в прясното мляко. Отстранете го от котлона и го оставете да се охлади. Към изстиналия ориз добавяме 1 жълтък и захарта, след което разбъркваме до получаване на еднородна смес.
Прасковите се срязват на две, а костилката се отстранява внимателно. Във всяко половинка на мястото на костилката се поставя по малко от оризовата плънка. След това половинките се слепват.
Останалото яйце се разбива и се смесва с галета до получаване средно гъста смес да паниране. Потапяме пълнените праскови в панировката, след което ги изпържваме в обилно количество мазнина до придобиването на хрупкава коричка.
Оставяме ги на салфетка за да се отцедят от излишната мазнина, поръсваме ги обилно с пудра захар и поднасяме топли.