Пълнени праскови - оригинален летен десерт

Автор: Plovdiv Now 4712
Пълнени праскови - оригинален летен десерт

Предлагаме ви резепта за пълнени праскови - оригинален летен десерт.

Продукти:

праскови - 4 бр.

ориз - 50 г

прясно мляко - 200 мл

захар - 1 с.л.

яйца - 2 бр.

галета - за овалване

олио - за пържене

пудра захар - за поръсване

Приготвяне:

Сварете ориза до готовност в прясното мляко. Отстранете го от котлона и го оставете да се охлади. Към изстиналия ориз добавяме 1 жълтък и захарта, след което разбъркваме до получаване на еднородна смес.

Прасковите се срязват на две, а костилката се отстранява внимателно. Във всяко половинка на мястото на костилката се поставя по малко от оризовата плънка. След това половинките се слепват.

Останалото яйце се разбива и се смесва с галета до получаване средно гъста смес да паниране. Потапяме пълнените праскови в панировката, след което ги изпържваме в обилно количество мазнина до придобиването на хрупкава коричка.

Оставяме ги на салфетка за да се отцедят от излишната мазнина, поръсваме ги обилно с пудра захар и поднасяме топли.

Източник: recepti.ezine.bg

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина