Предлагаме ви рецепта за пълнени картофи - толкова вкусни, че ще си оближете пръстите.
Продукти:
6 картофа (средно големи) (1400 г)
150 г крема сирене
120 г кашкавал (настърган)
2 с.л. майонеза (с връх)
Щипка млян бял пипер
Сол на вкус (фино смляна морска)
Магданоз за поръсване
Приготвяне:
Картофите измих добре, подсуших и намазах отвсякъде с олио. Разположих ги в тава, покрита с хартия за печене и ги сложих да се пекат в загрята на 190 градуса фурна за около 1 час или до пълно омекване. Пробвах с дървено шишче, което трябва да пробожда с лекота картофите. На още горещите картофи отрязах малки капачета, като използвах къдравия нож за хляб, тъй като с него се получава най-лесно. Още горещи ги издълбах внимателно, като целих да взема по-голяма част от вътрешността картофите и да оставя тънка кора, която обаче да запази целостта си.
В купа сложих по-голямата част от издълбаното от картофите, посолих и поръсих с белия пипер. Намачках добре с помощта на вилица и прибавих майонезата, крема сиренето и разбърках. Прибавих и по-голямата част от кашкавала, като оставих малко, за да поръся картофите преди печенето. Разбърках и с получената смес напълних картофените обвивки, като се старах да се запълнят много добре. Сложих ги в същата тава, в която пекох картофите, поръсих ги с останалия кашкавал и ги поставих в напълно загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути или до апетитен загар.