Предлагаме ви рецепта за пълнени картофи с бекон и сметана - чудесно зимно мезе.
Продукти:
картофи - 4 бр.
бекон - 100 г
заквасена сметана - 60 г
чесън - 2 скилидки
кашкавал - 2 шепи, настърган
сол - на вкус
зехтин - 2 с.л.
Приготвяне:
Сварете картофите в леко подсолена вода, оставете ги да изстинат и разполовете.
С лъжица издълбайте вътрешността и я запазете.
Загрейте на умерен огън зехтина и в него запържете за кратко чесъна, нарязан на филийки.
Сложете бекона на парченца и бъркайте, докато и той се позапържи.
Дръпнете тигана от огъня и към чесъна и бекона сложете това, което сте издълбали от картофите и сметаната. Хубаво ги намачкайте и добавете сол и кашкавала.
Разбъркайте и напълнете кухините на издълбаните картофи.