Пълен хаос цари повсеместно със забраната за работа на търговските обекти в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 7982
Пълен хаос цари повсеместно със забраната за работа на търговските обекти в Пловдив

Редица граждани се обадиха възмутени, че търговските обекти в Пловдив работят. Хората не са запознати с корекциите, нанесени снощи, които на практика разрешават дейността на по-голямата част от търговските обекти. Към момента личи объркана трактовка на текстовете, заради което собственици на обекти и граждани подават десетки сигнали към службите.

Големите строителни магазини работят, а това е недопустимо заради мащаба на търговската площ, коментира собственик на два магазина за паркет, който продължава да не разбира има ли право да отвори.

Междувременно собственици на търговски обекти в периметъра на Новотела съобщиха, че вчера полицаи от 3-то РПУ са им раздали заповеди за прекратяване на дейността до 29.03 заради извънредните мерки срещу разпространението на COVID-19, обективирани в Заповед на Министъра на здравеопазването. Оказва се обаче, че заповедите са издадени преди корекциите в правителствените мерки. Днес никой не е информирал търговците имат ли право да работят, няма и нови документи.

"В целия град работят големи търрговски обекти. Аз имам магазин за промишлени стоки, но предвид подписаните заповеди в целия район, не мога да отворя, тъй като подлежа на големи санкции. От полицията не ми дават отговор какво да правя. Очевидно заповедите не са с актуален текст, но няма и други разпоредби или обявяване на настоящата заповед за нищожна", коментира предприемач пред наш репортер.

Баща пък е въмутен, че големите детски магазини също са отворили врати. "В магазина имаше десетки деца, как да обясня на моето, че е опасно и не трябва да ходим там?", зададе риторичен въпрос пловдивчанинът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина