Палачинките с тиквички са чудесна идея за разнообразяване на ежедневното ни меню. Ако пък ще посрещате гости, не пропускайте да ги сервирате като интересно предястие.
Разбивате яйцата, заедно с прясното мляко и постепенно добавяте брашното и бакпулвера, като разбърквате с вилица или тел за разбиване. Измивате тиквичките, почиствате ги, настъргвате ги и заедно с половин чаена лъжица сол ги добавяте към сместа.
Намажете дъното на плосък тиган с част от мазнината и загрейте добре. Разнесете добре сместа на тигана и загладете, така че цялата повърхност на тигана да се покрие с тънък слой от сместа. Печете за по 2-3 минути от двете страни, докато палачинката придобие златист цвят.
Готовите палачинки може да завиете със смес по ваш вкус и избор. Сместа, с която за завити палачинките на снимките се приготвя, като натрошеното сирене се разбърква с нарязаните на ситно сушени домати и копър и се добавят счуканите скилидки чесън.