Отведоха Пламен Узунов на разпит в Специализираната прокуратура

Автор: Plovdiv Now 5579
Отведоха Пламен Узунов на разпит в Специализираната прокуратура

Секретарят на президента Румен Радев - Пламен Узунов е отведен на разпит в Специализираната прокуратура. Срещу него тече разследване на търговия с влияние.

Изненадващ обиск започна в дома на секретаря на президента Румен Радев - Пламен Узунов. Цивилни и униформени служители претърсват семейното жилище на Узунов на бул. "Шести септември". Минути по-късно Главна прокуратура излезе със съобщение по случая. От съобщението става ясно, че Узунов е бил засечен в комуникация с арестувания бизнесмен Пламен Бобоков, като има данни че му е изпращал конфиденциална информация.

Узунов е роден през 1972 г. в  Пловдив и беше директор на полицията в града. През 1990 г. завършва средното си образование в Националната търговска гимназия в гр. Пловдив. Завършил е Академията на МВР по специалността „Противодействие на престъпността и охрана на обществения ред“.

През 2003 г. завършва магистърска степен по право в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. По-късно специализира в ILEA в Будапеща и в Академията на МВР.

От 1993 г. до 2015 г. работи в структурите на МВР Пловдив. Напуска МВР след скандал за намеса в разследване на тежко пътно произшествие със загунал. 

Назначен е за секретар по правни въпроси и антикорупция президента на Република България с указ № 122 от 09 май 2017г

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина