“Отражения“ - пловдивска художничка кани на своя изложба живопис

Автор: Plovdiv Now 3724
“Отражения“ - пловдивска художничка кани на своя изложба живопис

Ели Станчева открива изложба живопис „Отражения” в галерия „Възраждане” на 31 май от 18 ч. Творбите ще можете да разгледате на живо, в салона на галерията, също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващите три седмици – до 20 юни.   

„Ели Станчева е студентка от класа на Светлин Русев и естествено е убеден негов адепт. Цветовата ѝ палитра е много близка до неговото живописно мислене. Като фигуратив тази изложба изненадва с едно полуабстрактно настроение. Разливането на формите унася зрителя, като в нереалността на един сън. Усещането е хем като дежа вю, хем като илюзия за недостижимостта на един свят. Зрителят е съблазнен от тези живописни илюзии”, казва за изложбата галеристката  Краси Алексиева.

Ели Станчева е родена през 1956 г. в Пловдив.  Завършила е специалност „Живопис” при академик Светлин Русев в Национална художествена академия. Член е на СБХ и Дружество на пловдивските художници.  В творческата си биография има реализирани 23 самостоятелни изложби.  От 1981 г. има участия в над 50 национални изложби и в много общи изложби в страната и в чужбина.  Куратор е на Национални есенни изложби с проект „Вчера, днес, утре“, 2003 г., „Пресечна точка“ - за изложба „15х5“ на Дружество на пловдивските художници, 2002 г., Живописен пленер „След 21 години“ в с. Гела, 2002 г.

Носител е на престижни награди „Златен век“ - печат на Симеон Велики на Министерство на културата, награда „Пловдив”          , награда „Мечът Ромфея”, награда „Живопис” на Дружество на пловдивските художници.

Творби на Ели Станчева са притежание на: Националната художествена галерия, Софийска градска художествена галерия, много галерии в страната, частни колекции в България и в чужбина: Холандия, Франция, Гърция, Англия, Германия.

Ели Станчева е дългогодишен преподавател в Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина