„Отразени фрагменти“ - нова изложба открива пловдивският художник Стефано Поповски

Автор: Plovdiv Now 5349
„Отразени фрагменти“ - нова изложба открива пловдивският художник Стефано Поповски

Самостоятелна изложба живопис под надслов „Отразени фрагменти“ открива пловдивският художник Стефано Поповски. Събитието ще се състои на 29 февруари /събота/ от 18:00 часа в галерията на Пловдивски културен институт.

Стефано Поповски е роден през 1964 г. в гр. Пловдив, като от 2004 до 2017 година живее в Кастейон, Испания. Завършил е Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов” в Пловдив и ВТУ „Кирил и Методий”  със специалност “Живопис” във Велико Търново.

Работи акрилна и маслена живопис, като негови любими теми са пейзажът, натюрмортът, портретът и абстракцията. Същевременно създава и дигитални произведения с различни техники като – фрактали, триизмерни картини, дигитална живопис и др. Артистичните му фрактали са награждавани на световно ниво заради оригиналното и нетипично третиране на жанра. Те се характеризират с фигуративни сюжети и наподобяват класически техники.

Художникът е реализирал много самостоятелни изложби в местни и международни галерии. Участва редовно и в регионалните групови изложби от 1992.

“Ако трябва да дефинираме изкуството с една дума, това би била думата – „съвпадение”. Виждам живописта като съвпадение на цветове, литературата е същото с подходящите думи, а музиката се състои от тонове в хармония…

Визуалното изкуство не се създава за да се разбира, а за да се съзерцава. Ставаш истински художник не когато се научиш да рисуваш, а когато не можеш да живееш без да рисуваш.” – споделя Стефано Поповски.

Изложбата ще бъде изложена в Арт Галерията на Пловдивски Културен Институт на ул. „Иван Перпелиев“ №5 до 3 април.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина