Отново километрични опашки на “Кулата“, скоро в Гърция ще се влиза само с отрицателен PCR

Автор: Plovdiv Now 3474
Отново километрични опашки на “Кулата“, скоро в Гърция ще се влиза само с отрицателен PCR

Стотици българи тръгнаха за гръцко море в съботния ден. Вече са се образували километрични опашки от автомобили на единствения отворен за туристически цели пункт "ГКПП „Кулата“ – „Промахон“.

Там хората показват документи, попълнени предварително за целите на пътуването им и къде ще отседнат. Някои от пътниците биват тествани на границата с PCR за коронавирус. 

Припомняме, че на 14 юли влизат нови мерки за сигурност, като през пункта ще може да се преминава само с отрицателен PCR направен за сметка на пътника в България максимум 48 часа преди пътуването. 

На ГКПП „Маказа“, ГКПП „Капитан Петко войвода“ и ГКПП „Ивайловград“ не се пропускат туристи. Пропускат се лица, които имат разрешително за пребиваване или основно местожителство в Гърция. На пунктовете „Илинден“ и „Капитан Петко войвода“ към Гърция се пропускат товарни автомобили и сезонни работници със съответните документи, на ГКПП „Ивайловград“ – само сезонни работници. През ГКПП „Маказа“ мога да преминат собственици на имоти в Гърция с документ за собственост.

Не се извършва преминаване през ГКПП „Златоград“ и в двете посоки.

Всички туристи могат да преминат на влизане в България на работещите гранични пунктове без ограничения.

Трафикът на ГКПП Кулата трафикът е интензивен не само за леки, но и за товарни автомобили на изход.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина