Отмениха присъдата на украинеца, убил младо семейство край Пловдив

Автор: Ива Модова 4586
Отмениха присъдата на украинеца, убил младо семейство край Пловдив

Делото срещу украинеца, убил с камиона си Северина Коралска и Ивайло Минчев край Пловдив, започва от начало. До там се стигна, защото Апелативният съд уважи исканията на подсъдимия Станислав Пислар за рестарт на съдебния процес заради допуснати процесуални нарушения в Окръжния съд.

Фаталният инцидент стана на 122 км на магистралата край Пловдив. Преди да се вреже в лекия автомобил на Ивайло и Северина, камионът на Пислар е блъснал аварийна количка за ремонт. След удара преминал през мантинелата и така се стигнало до сблъсъка, отнел живота не само на съпрузите, но и на бъдещото им дете. Северина е била бременна в 7-я месец, стана ясно в хода на делото. Окръжният съд под тепетата осъди Пислар на 9 години затвор и го лиши от книжка за 10 години.

В предходно съдебно заседание защитникът на украинския шофьор – Орлин Търновалийски, заяви, че клиентът му е бил изгубен в превода и поради тази причина не е успял да се защити пред магистратите.

„Дяволът е в детайлите. Неразбирайки детайлно какво се случва по време на процеса, той не можел да се защити. По време на разпоредителното заседание още, Пислар е вярвал, че делото ще се проведе по съкратената процедура и присъдата му ще се намали с 1/3”, заяви Търновалийски. 

Магистратите от Апелативен съд са констатирали, че е допуснато процесуално нарушение от категорията на съществените и неотстранимите при инстанционния контрол. Станислав Пислар е бил лишен от правото му да се защитава, като не му е бил назначен преводач от украински, а е представляван от такъв на руски език. По този начин, Станислав не е разбирал още от досъдебното производство в какво е обвинен, както и в последствие по какъв начин ще се гледа делото.

Така делото се връща на Окръжен съд за ново гледане от друг състав.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина