Открива се безплатна телефонна линия за хронично болни, възможни са и виртуални прегледи

Автор: Plovdiv Now 3675
Открива се безплатна телефонна линия за хронично болни, възможни са и виртуални прегледи

Открива се и безплатна телефонна линия за хора с хронични заболявания, където те ще могат да разговарят с консултанти. Има възможност за извършване и на виртуални прегледи. Това заяви председателят на Националната пациентска организация  д-р Станимир Хасърджиев на сутрешния брифинг на националния щаб.

„Трябва да сведем до минимум хора от рискови групи да бъдат в контакт с инфектирани. Трябва да пазим тези, които са най-уязвими. Към хронично болните трябва да има много специално внимание до пълното изчистване на заразата“, заяви д-р Хасаджив.

Това е консултационна линия за хронично болните, с белодробни заболявания, сърдечни заболявания, диабет, които биха искали да се консултират, за мерки, които могат да предприемат в тази ситуация, обясни Хасърджиев.

Телефонът за консултации е безплатен за обаждащите, а линията е предоставена от един от големите телекомуникационни оператори у нас. Ще работи всеки ден от 9:00 до 17:00 ч., а освен него пациентите ще имат възможности за виртуален преглед в специални виртуални стаи. На втория етап от проекта ще има възможност лекарите да посещават и пациентите в домовете им.

На сайта на Националната пациентска организация има специална секция за COVID-19, където ще се събира цялата информация и съвети на лекарите, за да бъде достъпна и по този начин.

Цялата инициатива е финансирана от дарители, разкри Хасърджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина