Открит симфоничен концерт кани пловдивчани в Склад 2019

Автор: Plovdiv Now 7055
Открит симфоничен концерт кани пловдивчани в Склад 2019

Оркестърът на Опера Пловдив кани зрителите на открит концерт с младите диригенти от Майсторския клас на проф. Урош Лайовиц (Виена) на 13 септември в Склад 2019 от 19 часа. Инициативата е част от политиката на „отворени врати” в Операта, която има за цел да предостави свободен достъп до класическа музика на повече хора. През пролетта ученици имаха възможност да посещават свободно репетициите на оркестъра в Склад 2019, а концертите на открито от програмата Класик Open Air изпълниха с музика знакови градски пространства пред широка публика.

Откритият концерт в репетиционната зала на оркестъра в Тютюневия склад на ул. „Екзарх Йосиф” включва произведенията: Карл Мария фон Вебер - Увертюра към оп. "Вълшебният стрелец", Рихард Щраус - "Смърт и Просветление" и Игор Стравински - "Жар птица".  В продължение на седмица обещаващи диригенти от Европа репетираха с оркестъра на Опера Пловдив под ръководството на проф. Урош Лайовиц. Маестрото е роден през 1944 г. в Любляна, където завършва дирижиране и композиция. От 1989 г. до 2012 г. е преподавал в Университета за музика и сценични изкуства във Виена. Работи с едни от най-известните симфонични и оперни оркестри в Европа.

Входът за концерта е свободен, но местата са ограничени до 100. Желателно е зрителите предварително да получат безплатна покана от касата на Операта, за да гарантират своето място!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина