Отбелязваме Световния ден на климата и Международния ден на семейството

Автор: Plovdiv Now 9694
Отбелязваме Световния ден на климата и Международния ден на семейството

Световен ден на климата

На 15 май всяка година отбелязваме Световния ден на климата. Целта на този ден е да насочи вниманието ни към усилията за справяне с настъпилите промени и да ни накара да се замислим над въздействието над климата в резултат на човешката дейност. В тази връзка на 21-та Конференция на Международната общност в Париж през декември 2015 година, е подписано глобално Споразумение от 175 страни, в това число и България.

Целта, залегнала в Споразумението от Париж е, всички страни да намалят емисиите си на парникови газове до нива, които ще помогнат за ограничаване на глобалното затопляне до 2 градуса по Целзий. Това историческо събитие е крачка напред в борбата с климатичните промени.

Международен ден на семейството

На днешния ден честваме и Международния ден на семейството. Целта на празника е да отбележи не само хубавите и щастливи мигове, а и да обърне внимание на проблемите.

Не забравяйте да обичате и да давате от себе си всичко за семейството, защото това са единствените хора, които биха направили същото за вас, абсолютно безрезервно и безвъзмездно.

„Да имаш място, където да отидеш – това е домът. Да имаш някой, който да обичаш – това е семейството. Да имаш и двете – това е благословия

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина