Освободиха снощи шефката на Басейнова дирекция, днес отново я задържаха

Автор: Парашкева Иванова 5314
Освободиха снощи шефката на Басейнова дирекция, днес отново я задържаха

Директорката на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“-Пловдив Цветелина Кънева вчера в късния следобед е била освободена под гаранция от прокуратурата, научи наш репортер. Мярката й е променена от "Задържане под стража" в гаранция и тя е освободена срещу 5 000 лева. Кънева се е прибрала в дома си, но днес , в 6.45 часа отново е била отведена от полицаи и служители на КПКОНПИ, съобщиха нейни близки. "Дойдоха и пак я отдедоха. С адвоката й търсим от сутринта, но нямаме връзка с нея. Към момента не е известно къде и защо е отведена" коментира съпругът на Кънева д-р Абдо. Той заяви, че жена му е в шок и се тревожи за нея. "Цветелина има проблеми със сърцето. Не знам още колко ще издържи" каза лекарят.  

По непотвърдени сведения е откарана в сградата на полицията на ул. "Княз Богориди", където се намира ДАНС. 

Днес в 14 часа е насрочено заседание в Окръжен съд – Пловдив  където , по искане на Окръжна прокуратура ще се гледа делото за отстраняване на Цветелина Кънева от заеманата от нея длъжност. 

Срещу Цветелина Кънева  е повдигнато обвинение за това, че през периода 17.12.2018 г. до 24.02.2020 г. в гр. Пловдив, като директор на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив  в качеството й на длъжностно лице,не е положила достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното й имущество и за възложената й работа и от това са последвали значителни щети на стопанството, представляващи неплатената цена на 205 171,2 куб. метра добита вода от водовземно съоръжение и 34 122 куб. метра отведени и пречистени води на обща стойност 46 735,76 лева – престъпление по чл. 219, ал. 1 вр. чл. 93, ал. 1, б. Б НК.

Днес Специализираната прокуратура и КПКОНПИ стартираха акция по разследване на корупция в Басейнова дирекция -Пловдив Със съдействието на служители от ОДМВР-Пловдив и СДВР се извършват действия по разследване на корупционни практики в Басейнова дирекция – Пловдив. Следствените действия са по досъдебно производство, образувано от Специализираната прокуратура. Извършват се претърсвания и изземвания с цел събиране на доказателства, разпитват се служители в дирекцията. 

Униформени отведоха за разпит бившия директор на РИОСВ в Пловдив Ивайло Йотков.  Той работеше дълги години в предприятието. Йотков отказа коментар пред събралите се пред сградата журналисти.

В момента той е началник-отдел в дирекция "Планове и разрешителни" в Басейнова дирекция.

Още две жени бяха изведени от сградата и качени в патрулки. Нито един от отведените не бе с белезници.  Все още не е ясно дали има арестувани. 

безстопанственост и тя остава в ареста за 72 часа, съобщи Окръжния прокурор Румен Попов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина