Оставиха в ареста психиатърката, обвинена в източване на Здравната каса

Автор: Ива Модова 5522
Оставиха в ареста психиатърката, обвинена в източване на Здравната каса

Психиатърът Инна Бончева, арестувана за източване на Здравната каса, остава в ареста. Това решиха Окръжните магистрати, като потвърдиха решението на колегите си от първоинстанционния съд. 

Припомняме, че психиатърът Инна Бончева е задържана при операцията на Икономическа полиция и ДАНС  във връзка с разкрита схема за източване на половин милион от Здравната каса. Лекарката изготвяла комплекти фалшиви документи, с които здрави пациенти са  получавали изключително скъпи лекарства за лечение на параноидна шизофрения.  Тези лекарства се изплащат от Здравната каса. Чрез посредници лекарят е получавал ампулите от аптеките, а след това ги продавал на черно.

Схемата е стартирала през януари 2017 година. До този момент са разпитани  80 свидетели, иззети веществени доказателства , ампули, компютърни конфигурации. Според събраните доказателства 52 лица, които според документите са били уж нуждаещи, са получавали тези лекарства.  

Днес магистратите ще решат окончателно съдбата на обвиняемата. Ако не уважат молбата й, тя ще прекара времето до фактическия старт на процеса в ареста.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина