Остават само 2 дни! Наградите “Пловдив“ все още очакват предложения

Автор: Plovdiv Now 4164
Остават само 2 дни! Наградите “Пловдив“ все още очакват предложения

Дирекция „Култура и културно наследство" на Община Пловдив напомня на всички заинтересовани културни институти, образователни институции, неправителствени организации, медии, издателски къщи, културни оператори, други юридически или физически лица, че остават 2 работни дни до крайния срок, в който могат да бъдат внесени предложения за удостояване с традиционната Награда "Пловдив" на творци и колективи за ярки постижения в културния живот на града, реализирани през предходната 2018 година.

Предложенията се изготвят по образец и се подават в деловодството на Община Пловдив на площад "Ст. Стамболов"№1 с кореспондент „Дирекция „Култура и културно наследство", в срок до 17.00 часа на 15 април 2019 г., понеделник.

Образецът на предложението за удостояване с Награда „Пловдив", заедно със Статута можете се изтеглят от официалната страница на Община Пловдив: www.plovdiv.bg или се получават от дирекция „Култура и културно наследство" на адрес: Пловдив, Дом на културата „Борис Христов", ул. „Гладстон" № 15, ет. 4.

 С Наградите „Пловдив" се удостояват творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив.

Според утвърдения Статут на Награда „Пловдив", специалистите в отделните комисии ще отличат един творец или колектив от номинираните във всеки от следните  10 раздела: художествена литература, художествен превод, журналистика, архитектура, музика, театър, изобразително изкуство, аудио визуални изкуства, фотография  и операторско майсторство, културно наследство и съхраняване на паметта, произведение на изкуството, предназначено за деца.

Връчването на наградите „Пловдив" ще се състои на тържествена церемония в навечерието на 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост на 23.05. 2019 г., четвъртък, от 18 часа в Дом на културата „Борис Христов".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина