Остава месец до началото на “Капана Фест 2019. Наследството“

Автор: Plovdiv Now 5339
Остава месец до началото на “Капана Фест 2019. Наследството“

„Започва нова ера за Пловдив! Започва нова ера за света! В тази нова ера, ние, живите, ние, вярващите, ние, съзнателните, правим своя избор!“ – с този призив организаторите на Капана Фест анонсират новото издание, което тази година ще е само веднъж – от 31 май до 2 юни.

„Да оставим своя квартал, своя град, своя свят малко по-добър, отколкото сме го намерили. Вече пет години Капана Фест прави точно това. И ще продължи да го прави с все повече плам. Тази година ще ни видите само веднъж - 31 май, (11.00 часа), до 2 юни,( 23.00 часа), но гледката ще е двойно по-възхитителна. Темата на Капана Фест 2019 е НАСЛЕДСТВОТО“, разказа Никола Сивков, Изпълнителен директор на фондация Соул Сити.

Графитите ще бъдат основен акцент в програмата, като безспорно най-големият от тях ще завърши започнатия преди години проект на гиганта Насимо, който ще изрисува цялата задна и дясна част на сградата на Централни Хали. Това е един от най-мащабните графити проекти, изобщо реализирани в България, а организаторите предвиждат той да бъде придружен от двуседмична изложба на Насимо в една от поп-ъп галериите, станали традиционни за Капана Фест. Вторият голям графити проект ще постави финалния щрих в артистичния облик на Ядрото, а за реализацията му са поканени пловдивските артисти от Comma Studio.

Своят уникален принос към красотата на Капана ще дадат и графити артистите Димитър Механджийски-Stern и Йордан Николов.

Тази година фестивалът ще остави в наследство и чисто нов парк на улица "Абаджийска", където ще бъдат засадени между 30 и 40 15-годишни дървета. Освен това организаторите са планирали и една крайно необходима инициатива: да оборудват целия квартал с допълнителни кошчета за боклук. Разбира се, музикалната програма отново ще е на ниво. 

„2019 е ключова година в историята на Пловдив. Година, през която е изключително важно културните събития да бъдат не просто „чудо за 3 дни“, а двигатели на развитието на града. Такъв е дълбокият смисъл на инициативата „Столица на културата“ – да стимулира изграждането на трайна културна инфраструктура в градовете, които носят титлата. Да остави наследство. Такава е и мисията на Капана Фест от самото му създаване до днес – на първо място да популяризира квартал Капана като туристическа дестинация, и на второ – да го облагороди.
Как? Следете на страницата на събитието и чрез официалния ни хаштаг #KapanaFest2019. Ще има изненади. Ще има и смисъл.

 снимки: Община Пловдив

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина