Още операции предстоят на момченцето, малтретирано от пастрока и майка си

Автор: Plovdiv Now 1444
Още операции предстоят на момченцето, малтретирано от пастрока и майка си

Автор: Наталия Грозева

Още две операции предстоят на детето, малтретирано от майка си Стела Алексиева и пастрока му Петър Чернев. Това стана ясно преди днешното заседание в Районен съд – Пловдив, където магистратите трябва да решат дали да одобрят параметрите на споразумението между прокуратурата и жената.

Страните са договори наказание от три години условно, с пет години изпитателен срок. Стела изяви желание за такъв тип производство на разпоредителното заседание, което се проведе преди дни. В предходното дело обаче има и друг обвиняем- въпросният Чернев и затова се наложи споразумението на Алексиева  да бъде одобрено от друг съдебен състав.

От друга страна Петър Чернев призна фактите и обстоятелствата от обвинителния акт и така делото срещу него че протече по съкратената процедура без разпит на свидетели и вещи лица. На следващото заседание той ще получи своето наказание.

“Бащата казва, че се стряска, реагира емоционално, когато се среща с майката. На този родител не му е лесно, защото детето не може да се отделя дълго време от него. Има няколко доказателства, които пряко доказват, че майката е знаела и присъствала на някои неща. Аз не мога да допусна, че родител няма да проследи състоянието на детето си. Ще искам най-високата присъда”, заяви представителя на детето адвокат Попов.

В момента съдът заседава дали да се приеме споразумението на Стела.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина