Още една възрастна жена у нас стана жертва на класическа телефонна измама

Автор: Plovdiv Now 4123
Още една възрастна жена у нас стана жертва на класическа телефонна измама

52-годишен мъж завлече възрастна жена от Пазарджишко, чрез класическа телефонна измама. Мъжът е задържан от криминалисти от РУ - Септември.

На 26 май възрастна жителка на село Варвара получила обаждане на домашния си телефон. Непознат мъж, представил се за адвокат, ѝ съобщил, че дъщеря ѝ е блъснала и убила човек при пътен инцидент във Великобритания, а за да „се оправи тежкото положение“, трябвало да преведе 10 000 паунда. Притеснената пенсионерка събрала спестените си пари и предала на непознат 6000 лева.

Не след дълго пострадалата и нейните близки разбрали, че става дума за класическа телефонна измами и подали сигнал в РУ - Септември. В резултат на усърдна и целенасочена работа екипи на група „Криминална полиция“ при районното управление установили, че мъжът получил парите е 52-годишен жител на гр. Септември, играл ролята на посредник при осъществяването на телефонната измама. Задържан е за срок от 24 часа в ареста. По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията напомнят: не се доверявайте на случайни обаждания и не давайте информация на непознати лица. Под никакъв предлог не давайте пари или ценности, поискани от непознати, представящи се за полицаи, адвокати или лекари. При необходимост сигнализирайте на телефон 112.

Снимката е илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина