Още една автобусна линия в Пловдив минава на безкондукторно таксуване

Автор: Plovdiv Now 15764
Още една автобусна линия в Пловдив минава на безкондукторно таксуване

В градските автобуси по линия № 66 в Пловдив от 2 март, понеделник, се въвежда също безкондукторно таксуване, съобщават от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

В продължение на една седмица контрольори от общинското предприятие ще помагат на пътниците да си купят билети от монетните автомати или да чекират своите карти на валидаторите.

Важно е да се знае, че желаещите да се таксуват в автобуса трябва да разполагат с точната сума за билета в монети от 10, 20, 50 стотинки или 1 лев, тъй като автоматите не връщат ресто. На място може да се закупят три вида билети: за еднократно пътуване – 1 лв.; за пътуване с прекачване в рамките на 1 час – 1,50 лв.;  еднодневен билет за всички линии за един календарен ден – 4 лв.  

Припомняме, че автобусните линии № 25 и 7 вече са с безкондукторно таксуване, а в момента се извършва едноседмично тестване по линия №113. Предстои поетапното  въвеждане на системата във всички автобуси от градския транспорт.   

Припомняме също, че заради преасфалтирането на част от източното платно на бул. „Цар Борис III Обединител“ автобусите по линии № 1, 4, 7, 9, 15, 25 и 27 временно ще пропускат спирката пред Панаира.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина