Осъдиха на затвор крадец на велосипеди в Пловдив, задигнал и телефон

Автор: Plovdiv Now 6210
Осъдиха на затвор крадец на велосипеди в Пловдив, задигнал и телефон

Осъдиха  62-годишен мъж на 2 години затвор за кражби на велосипеди и телефон в Пловдив. Кражбите са извършени в периода от 22 май 2019 г. до 4 юни 2019 г., в  Пловдив, при условията на продължавано престъпление и при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство е отнел чужди движими вещи на обща стойност 835 лева.

Районен съд – Пловдив му е наложил наказание от 2 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.

По делото е установено, че на 22 май 2019 г., около 9 часа, в Пловдив,  К.К. минал покрай жилищна кооперация, в чийто двор бил оставен велосипед, заключен за дърво с метален кабел и катинар. К.К. решил да го отнеме, като с техническо средство прерязал кабела. По-късно оставил велосипеда в заложна къща и за него получил 60 лева.

На 29 май 2019 г. К.К. отнел велосипед, който бил заключен, посредством метално въже и катинар, на етажна площадка в жилищен блок в гр. Пловдив. След това той се придвижил до гр. Асеновград, където го продал на случаен минувач за 50 лева.

На 4 юни 2019 г. обвиняемият К.К. влязъл в жилищен блок в Пловдив с намерение да извърши кражба. Той отворил входната вратата на един от апартаментите и видял на шкаф в коридора, оставен мобилен телефон. Собственичката на жилището през това време била в съседна стая. К.К. взел телефона и затворил вратата. В същия вход пред избените помещения бил оставен велосипед, който не бил заключен. К.К. отнел и него. След това продал велосипеда за 100 лева на непознат мъж в близкия магазин. Парите изиграл в казино. По-късно продал и мобилния телефон за сумата от 40 лева.  Обвиняемият К.К. е осъждан, като през септември 2016 г. е изтърпял последното си ефективно наказание „лишаване от свобода“.

Присъдата е влязла в сила и не подлежи на протест и обжалване.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина