Осъдиха Весо Ампов - Адвоката заради дрога, отнесе и голяма глоба

Автор: Валерия Василева 6619
Осъдиха Весо Ампов - Адвоката заради дрога, отнесе и голяма глоба

Пловдивският окръжен съд осъди Веселин Ампов на 2 години лишаване от свобода, както и 5000 лева глоба за притежание на наркотици. Делото е минало по реда на съкратеното съдебно следствие. 

Съдът призна Ампов за виновен в това, че на 17 юли 2019 г. в Пловдив без надлежно разрешително е държал с цел разпространение аналог на високорискови наркотични вещества с общо нето тегло 607,08 грама, на обща стойност 3624,48 лева – престъпление по чл. 354а ал.1 пр. 4 . Наркотиците са открити в таксиметровия автомобил, който той управлявал.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Ампов се прочу през 90-те, когато бе на върха на славата си. Бил толкова добър, че можел за секунди да отключи кола. Най-лесни са мерцедесите, аудитата и фолксвагените. Волвото са по-трудни, казва Ампов. До 2000 г., когато за последен път го прибрали зад решетките за задигнато возило, крадял по поръчка. Получавал по 5-6 хил. лв. възнаграждение.

Ампов е прекарал толкова време зад решетките, че е половин адвокат. Така го наричали и съкилийниците с които лежал - Адвоката. Той им пишел жалбите до съответните инстанции. 

След като прекъсва кариерата си на автокрадец, Ампов започва да се занимава с по-дребни престъпления. Бе задържан за кражба на куфар с дрехи на убита жена, а преди пет години влезе зад решетките заради притежание на 5 грама марихуана. 

През последните години Ампов работи като таксиметров шофьор, за да се издържа. Интересно как при богатото си криминално минало се е сдобил с право да управлява такси, след като по закон водачите трябва да бъдат с чисто съдебно досие. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина