Осъдиха пловдивчанина, нахвърлил се на жена, ескортираща линейката на съпруга си

Автор: Ива Модова 5686
Осъдиха пловдивчанина, нахвърлил се на жена, ескортираща линейката на съпруга си

Осъдиха мъжа, който преди близо две години зашлеви жена на пловдивски булевард. Инцидентът стана достояние на хиляди в социалните мрежи и стигна дори до всички национални телевизии.

Потърпевшата и семейството се обърна към редакцията ни, минути след побоя. Ивелина Панова бе ударена от шофьор на джип БМВ Х5, докато придружава съпруга си в болница.

Инцидентът стана на 5 септември 2018 година на бул. „България”, докато Панова пътувала с автомобила си Опел Астра след линейката, която превозва съпругът й, който е с инсулт. По пътя джип БМВ Х5 няколко пъти се опитва да се вклини между нея и линейката, а на кръстовището до „Алати” водачът слиза и започва да крещи по Ивелина. Тя се опитва да му обясни ситуацията, но той заявява, че не го интересува, и й забива юмрук в лицето през отворения прозорец на опела. Съпругът й Добрил, който вижда ситуацията през стъклото на линейката, слиза да й помогне, следва го медицинската сестра, разтревожена за състоянието му.

Шофьорът на БМВ-то изчезва, а Панова пристига в „Евромед” със съпруга си, където след като той е приет, тя е прегледана и получава амбулаторен лист. След сигнал на пловдивчанката до TrafficNews случаят влезе във всички медии, последваха и тв репортажи.

Наш репортер се свърза и с водачът на БМВ-то Марин Конакчиев. Тогава той излезе с абсолютно противоположна версия. Той твърдеше, че Ивелина Панова няколко пъти му е засякла пътя и той едва не катастрофирал.

 „Госпожата си смени 7 пъти версиите. Тя просто ме  засече на светофара. Ние сме много по-пострадали , отколкото те. Аз карах възрастна жена- майка ми , която е на 67 години и  и малко дете . Тя веднъж ми засече пътя и аз набих спирачки, а те се забиха в предните седалки. Вторият път по същия начин ме засече. шофьорът на линейката, който е известен като Жоро Истината, също си смени няколко пъти показанията” разказа Конакчиев в телефонен разговор с наш репортер.

Той признава , че е слязъл от колата и се е разправял с жената, но отрича да я е докосвал. 

„ Слязох от колата, питах я добре ли е. Не съм се приближавал на повече от метър от нея.  Питах я защо кара по този начин и ми засича пътя. Тя отговори, че мъжът й е с инсулт. Казах й тогава да се качи при него в линейката и да не пречи на движението. А мъжът й слезе от линейката й ме заплаши, че ще ме пребие. Обидих я, след като ми се разкрещя: Какъв си ти бе, сульо! Нали има камери, нека да видят какво е станало” твърдеше шофьорът на беемвето. 

Година и половина по-късно той отново заяви в съдебна зала, че не е докосвал жената. По думите му, той е потърсил сметка на Панова за действията й зад волана. Същата била в колата, с отворен прозорец и Конакчиев се приближил. Той само говорел с нея, но без да я докосва.

В залата на Районен съд бяха призовани всички свидетели по случая. Сред тях са били водачът на линейката и лекарката, както и близките на двете страни.

Показанията на екипът на Спешна помощ се оказаха разковничето на процеса. Показания на двама минувачи също обориха тезата на Марин Конакчиев, че не е удрял Панова.

По време на делото се оказа, че последният вече е заплатил обезщетение на пострадалото семейство Панови. Въпреки това Марин се сдоби с обвинение за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

В съда бе представена експертиза от съдебна медицина, в която се описват травмите на Панова, една от които леко сътресение в следствие на шамара.

В крайна сметка Марин Конакчиев бе признат за виновен. Той е освободен от наказателна отговорност и санкциониран финансово. Тъй като мъжът е семеен и се грижи за близките си, работещ и неосъждан, магистратите го наказаха с минимална глоба, а именно 1000 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина