Осъдиха монтьор от Карлово, мамил клиенти, че ще им оправи колите

Автор: Plovdiv Now 67269
Осъдиха монтьор от Карлово, мамил клиенти, че ще им оправи колите

Осъдиха 39-годишен автомонтьор от Карлово по обвинителен акт на Районна прокуратура, а причината е повече от прозаична - измама.  На 26 септември 2015 година в Карлово той измамил 46-годишен мъж, че ще ремонтира на лек автомобил Нисан, ще поправи скоростната кутия и ще смени контролиращ компютър за нея. Измамата продължила чак до 11 февруари 2016 година, като през това време обвиняемият само залуждавал потърпевшия, но не извършил никакъв ремонт. С тези си действия той причинил  имотна  вреда в размер на 1 950 лева.

Карловецът е обвинен и за това, че за периода от 5.01.2016 г. до 16.07.2017 г.,  в Карлово е измамил друг клиент – 39-годишен мъж, относно качеството на предоставената услуга –ремонт и монтаж на  двигател на автомобил - джип „Чероки“, който в действителност не бил извършен.

Районен съд – Карлово му е наложил наказание от две години „лишаване от свобода“  условно с четири години изпитателен срок и забрана да упражнява дейност за срок от три години.

По делото е установено, че и в двата случая, в Карлово, подсъдимият П.Д. приел за ремонт в сервиза си автомобилите, но не направил такъв. Щетите не са възстановени.

Присъдата на Районен съд – Карлово подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина