Осъдиха 48-годишен мъж от Пловдив, откраднал телефон и злато от дете

Автор: Plovdiv Now 450
Осъдиха 48-годишен мъж от Пловдив, откраднал телефон и злато от дете

Осъдиха 48-годишен мъж от Пловдив за кражба. Той е с предишна присъда за друго подобно престъпление. Мъжт е обрал 6-годишно дете, взел му е телефона и златен пръстен, двете на обща стойност около 380 лева.

Магистратите от районен съд – Пловдив осъдиха за  4 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим крадеца.    Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият е признал всички факти и обстоятелства от обвинителния акт.

Кражбата е извършена на 12 юли 2019 година, към 12 часа, на една от автогарите в Пловдив. 6-годишното момче било заедно с родителите си и другите им две деца. Петимата отишли в закусвалнята, за да си купят храна. През това време апашът обикалял из заведението и чакалнята. В един момент родителите излезли навън с едно от децата си, за да разговарят с техен познат. В закусвалнята останали пострадалото момче и неговата сестра.

До тях се приближил и крадецът. Той видял, че детето държи мобилен телефон „Айфон“ и на ръката си има златен пръстен - 14 карата, с емблема на БМВ, подарък от родителите. Мъжът заблудил детето, че баща му го чака навън и трябва да го заведе при него.  Момчето тръгнало. Той обаче не го отвел при родителите му, а двамата преминали през подлез и коловозите на жп гарата. След това спрели на близкия паркинг, където мъжът поискал от пострадалото дете телефона и пръстена, като казал, че само ще ги разгледа и след това ще ги върне и заведе при баща му. Момчето ги дало, а крадецът ги взел, прескочил оградата на паркинга и се отправил в неизвестна посока. 

На 16 юли 2019 г. той е бил установен и задържан от органите на МВР в Гоце Делчев във връзка с друго престъпление - извършен грабеж. В него е намерен мобилния телефон на детето, пръстенът не е бил открит. Обвиняемият е осъждан многократно, като за последно е излязъл от затвора през март 2019 г. след изтърпяна 8-годишна присъда. В момента той се намира в затвора.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина