Ориз в тиган - постен, но много вкусен
Ориз в тиган - постен, но много вкусен

Предлагаме ви рецепта за ориз в тиган - постен, но много вкусен.
Продукти:
ориз - 200 г
вода - 300 мл
сол
черен пипер
бял пипер
вегета - по желание
къри - по желание или др. подправки
мазнина - 4 - 5 с.л.
магданоз - накълцан, за поднасяне, или копър
Приготвяне:
Измийте ориза и добре го отцедете.
Загрейте няколко лъжици мазнина в широк тиган, сипете ориза и го запържете, докато зърната не станат прозрачни.
Бъркайте с дървена шпатула и долейте 200 мл вода.
Бъркайте и щом оризът абсорбира течността, долейте и 2 чаши, и по същия начин и третата.
Накрая готовият ориз се овкусява с подправките на вкус.
Поднесете ориза, поръсен с накълцан магданоз или копър.
Рецепта - EFROSIA