Оперен спектакъл от Санкт Петербург ще омагьоса Пловдив

Автор: Plovdiv Now 3997
Оперен спектакъл от Санкт Петербург ще омагьоса Пловдив

Традиционният пролетен бал на Пловдивската опера ще представи на 3 април в Дом на културата "Борис Христов" спектакъла SHOW OPERA, превърнал се визитна картичка на Санкт Петербург, известен като културна столица на Русия. 

Галата ще покаже спиращи дъха музикални изпълнения, включващи най-големите оперни арии, известни неаполитански песни и колоритни руски романси. SHOW OPERA е уникален проект, съчетаващ класическа музика, академично пеене и модерни шоу технологии.

Програмата се състои от всички акценти на световната класика, изпълнявани от най-добрите гласове на руската опера. На сцената ще излязат Светлана Феодулова - с рекорд в книгата на Гинес за "Най-висок оперен глас в света”, Александър Миминощвили с над 10 водещи роли на сцената на Болшой театър, Карина Чепурнова - солист на Мариинский театър, победител в Международния оперен конкурс "Елена Образцова" и водещите солисти със изяви на сцената на Болшой театър: Роман Арндт, Максим Перебейнос - заслужил артист на Ингушетия, Константин Бжинский, Алла Петрова, Борис Степанов. Диригент на спектакъла е Михайл Голиков.

Всяка част от SHOW OPERA е пълна с различни изразни средства. Оригиналната сценография, заедно с 3D мултимедия и индивидуално решение за светлинно оформление пренасят публиката от средновековни крепости и ренесансови дворци, през руски пейзажи до Венеция. В програмата ще прозвучат творби от Бизе, Моцарт, Пучини, Верди, Росини, Белини, Офенбах и др.

Спектакълът SHOW OPERA е приятелски поздрав от правителството на Санкт Петербург към побратимения град Пловдив по повод Европейска столица на културата 2019 и се осъществява със съдействието на Областна администрация Пловдив.

Билети за SHOW OPERA се продават на касата на Операта, на касите и онлайн на eventim.bg.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина