Опера Пловдив подарява билети за спектакли на хора в нужда, директорката Нина Найденова подкрепи “Топъл обяд“

Автор: Plovdiv Now 5890
Опера Пловдив подарява билети за спектакли на хора в нужда, директорката Нина Найденова подкрепи “Топъл обяд“

"Приех поканата да участвам в „Топъл обяд“ с огромно удоволствие, но когато видях тези хора пред болница „Медлайн“ истински ме заболя", заяви през сълзи директорът на Пловдивската опера Нина Найденова. Тя се включи в кампанията на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите, която се провежда повече от 5 години по инициатива на президента доц. д-р Невен Енчев.

"Това е пример, който трябва да бъде следван и в същото време е възможност да кажеш добра дума, но и да се замислиш какво би могъл лично ти да направиш за хората в нужда", сподели Нина. Според нея участието в благотворителната кауза е важен акт за всеки един да осмисли своето положение и възможността да дава на другите.

Нина Найденова отбеляза, че и Пловдивската опера дава възможност на хора с по-лошо материално положение да се насладят на музикалното изкуство. Поредицата от концерти на открито - КЛАСИК OPEN AIR, се завръща и това лято на пл. "Стефан Стамболов" пред Община Пловдив жителите и гостите на града ще станат част от незабравими музикални вечери. На 2 юли по повод 120 г. от рождението на Панчо Владигеров е концертът със солисти братя Александър и Константин Владигерови, Христо Попов и Стоян Янкулов - Стунджи. Диригент е Сергей Болховец, а концертмайстор - Мичо Димитров. На 5 юли е „Малка нощна музика“ с диригент Франческо Ди Мауро от Италия и солисти Кирил Пенчев и Анет Артинян. Входът е свободен, а за зрителите са осигурени седящи места.

Найденова предложи Опера Пловдив да подари чрез Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите билети на  хора, взимащи топъл обяд пред болница „Медлайн“, които желаят да посетят постановките.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина