Opera Open 2020: Публика и артисти си разменят местата в „Поетите и музиката“ на Античния театър

Автор: Plovdiv Now 7983
Opera Open 2020: Публика и артисти си разменят местата в „Поетите и музиката“ на Античния театър

„Поетите и музиката“ е идеен проект на Опера Пловдив и ПОЕТИТЕ Live, който ще обедини в едно музика, поезия, театър и визуални изкуства в неповторимата атмосфера на Античен театър - Пловдив, като част от откриващите събития на Opera Open 2020. 

Спектакълът ще срещне публиката с вечните любовни стихове, изпълнени от едни от най-обичаните български актьори – ВЛАДО ПЕНЕВ, ЗАХАРИ БАХАРОВ, ЮЛИАН ВЕРГОВ, ТЕОДОРА ДУХОВНИКОВА, МАЛИН КРЪСТЕВ, БОЙКО КРЪСТАНОВ в акомпанимента на АНТОНИ ДОНЧЕВ.

Известно е, че поезията е сестра на музиката, а двете – деца на ритъма. В онези векове, когато Античният театър далеч не е бил античен, словото и музиката са били вплетени в здрава синкретична прегръдка; поезията се е пеела!

Днес, когато театърът е Античен, много векове след онази епоха публиката ще види един спектакъл, в който музика и реч са обединени. Ще звучат красиви български любовни стихове от Христо Фотев, Пейо Яворов, Добромир Тонев, Дамян Дамянов, Валери Петров, Петя Дубарова и др, облечени в тембрите и окрилени от чувствителността на известни днешни актьори. А чудесният Антони Дончев и музикантите от Пловдивска опера ще връщат неуморно тази поезия към музикалните й корени, давайки й нова сила.

Диригент е ДИАН ЧОБАНОВ. Участват солисти и камерни състави на Опера Пловдив.

Концептуалният спектакъл е с обърната перспектива -  публиката се настанява на самата сцена и на секторите A и F. Редовете в сектори  C и D отговарят на местата на сцената.

Входът и изходът са единствено откъм Тунела/Юг.

Спектаклите от програмата на Opera Open ще се проведат при спазване на всички противоепидемични мерки и при запълняемост до 50 % от зрителските места.

 

Opera Open 2020: Поетите и музиката

 17 и 18 юли 2020 г. от 21:15 ч. до 22:45 ч.

Античен Театър Пловдив

Билети - касата на Опера Пловдив, мрежата на Ивентим и онлайн.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина