Opera Open 2019 показва емблематичния спектакъл на балет “Арабеск“ - “Болеро“ на Античния театър

Автор: Plovdiv Now 9747
Opera Open 2019 показва емблематичния спектакъл на балет “Арабеск“ - “Болеро“ на Античния театър

Opera Open посрещна на Античния театър в Пловдив едни от водещите солисти на най-големите оперни и балетни сцени. Имена, като Паата Бурчуладзе, Хуи Хе, Ана Лукреция Гарсия, Елиза-бет Стрид, Доната Ломбарди, Алберто Газале, Кристиан Бенедикт, Лила Лий, изпълнители от „Фолксопер“ Виена и Оперетата на Будапеща, премиер балетисти от „Болшой театър“ и много други. В специалната 2019 година фестивалната програма на Opera Open е наситена с гастроли на световни имена.

Фестивалът продължава и през август 2019 г. с повторение на летните премиери - „Орфей“ и „Риголето“, както и международна Балетна гала с фрагменти от популярни балетни творби. Традиционно, закриването на Opera Open е с „Аида“ от Верди, с участието на солисти от Арена ди Верона.

Opera Open ви кани на „Международна балетна гала“ на 27 август 2019 г. от 20:30 ч. на сцената на Античен театър Пловдив.

В БАЛЕТНАТА ГАЛА на OPERA OPEN публиката ще се наслади на невероятните ритми в музиката на Морис Равел и на изпълнението на артистите от балет «Арабеск» в спектакъла «Болеро» с оркестъра на Опера Пловдив.

«БОЛЕРО» е един от емблематичните спектакли на балет «Арабеск», останали в наследство от голямата хореографка и директор на трупата Маргарита Арнаудова.

Програмата на БАЛЕТНАТА ГАЛА включва още: Най-доброто от "Лебедово езеро", "Кармен", "Дон Кихот", "Жизел", "Спящата красавица" и др. със солисти от Щатс Балет Берлин и Софийската опера и балет

Диригент на спектакъла е Бисера Чадловска /Северна Македония/. Участват Аршак Галумян и Красина Павлова - солисти на Щатс опер Берлин, Катерина Петрова, Никола Хаджитанев и Цецо Иванов - солисти на Софийската опера и балет, Балет "Арабеск", Балет и оркестър на Опера Пловдив.

Билети на касата на ДК „Борис Христов“, в мрежата на ивентим бг, както и на касата на Главната улица в Пловдив срещу стълбите на Каменица.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина