OPERA OPEN 2019 кани на премиера! Един от най-значимите драматични баритони в света пее в „Риголето“

Автор: Plovdiv Now 5624
OPERA OPEN 2019 кани на премиера! Един от най-значимите драматични баритони в света пее в „Риголето“

През знаковата 2019 година OPERA OPEN отправи специална покана към режисьора акад. Пламен Карталов – директор на Софийската опера и балет и основен създател на фестивалите на открито „Опера в парка”, „Сцена на вековете” и „Опера на върховете”, да постави на Античния театър една от най-обичаните от публиката творби на Верди. Премиерата на „Риголето“ от Верди е на 13 юли (събота) на Античния театър от 21 часа.

Риголето или как една обида става проклятие! За ролята на шута пристига мексиканецът Карлос Алмагер, смятан за един от най-значимите драматични баритонови гласове днес.

Някои от оперните театри, които изпъкват в неговата кариера, са: театър „Масимо“ в Палермо, „Арена ди Верона“, театър „Лучано Павароти“ в Модена, „Басано дел грапа“, Торинската опера, театър „Сан Карло“ в Неапол, театър „Комунале“ в Болоня, театър „Карло Феличе“ в Генуа, театъра на Падуа, Франкфуртската опера, Лайпцигската опера, „Дойче Опер“ в Берлин, Хамбург, Страсбургската опера, Тулонската опера, Марсилската опера, „Щаттеатер“ в Берн, Нантската опера, „Щатсопер“ във Виена, Лозанската опера, „Карнеги хол“, Будапещската опера, Букурещката опера, Каназавската опера, Операта на Монпелие, Мелбърн, Атинската опера, Операта на Мексико, театър „Лисеу“ в Барселона, театър „Гаяре“ в Памплона, Операта на Лас Палмас, Валонската опера в Лиеж, „Ковънт Гардън“ в Лондон, театър „Мунисипал“ в Чили, „Концертгебау“ в Амстердам, Пекинската опера, Телавивската опера, Мексиканската национална опера, а също и на Оперния фестивал в Санволина, Трапанския фестивал, фестивала „Пучини“ в Торе дел Лаго, Оперния фестивал в Таормина, Тимишоарската национална опера, Румъния и др.

 

ТВОРЧЕСКИ ЕКИП

Диригент – Лучано Ди Мартино

Режисьор – Пламен Карталов

Асистент-режисьор – Вера Петрова

Сценография – Любомир Йорданов

Костюми – Елена Иванова

Концертмайстор – Виеслав Новак

Солисти:

Херцога на Мантуа – Паоло Лардицоне – гост

Риголето – Карлос Алмагер –гост

Джилда – Станислава Момекова

Спарафучиле – Пламен Кумпиков – гост 

Мадалена – Камелия Кадер – гост

Джованна – Елена Чавдарова – Иса

Граф Монтероне – Михаил Пулиев   

Маруло – Август Методиев

Борса – Александър Баранов

Граф Чепрано – Живко Пейчев

Графиня Чепрано – Цветанка Ангелова

Паж – Благовеста Костадинова

Офицер – Николай Бачев

Хор и Оркестър на Опера Пловдив

 

Билети за "РИГОЛЕТО" се продават на касата на Операта, на каса OPERA OPEN на Главната улица и на касите на EVENTIM в Пловдив и в страната.

 Вижте няколко снимки от творческите превъплащения на Карлос Алмагер:

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина