Опасни температури днес! До 40 градуса се очакват в Пловдивско

Автор: Plovdiv Now 4697
Опасни температури днес! До 40 градуса се очакват в Пловдивско

До 40 градуса днес в Пловдив! За цялата страна е отправено предупреждение за високи температури, като в 7 области на Югоизточна България кодът е оранжев и там се очакват до 40 градуса.

Оранжевият код е в сила още за областите Стара Загора, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна и Сливен. За останалите области кодът е жълт.

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб северозападен вятър. След обяд ще се развие купеста облачност и вечерта на отделни места в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Максимална температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 20°.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб вятър, предимно от югоизток. Максимални температури на въздуха между 30° и 34°. Температурата на морската на вода е около 27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала..

Районната противопожарна служба в Кърджали предупреди за опасност от пожари заради високите температури. Само за последните седмици в областта са възникнали 18 огнища, унищожени са 25 декара иглолистна гора, сухи треви и храсти. От службата разпространиха правила за безопасност, сред тях са забрана за палене на стърнища, за изгаряне на отпадъци, както и за палене на огън в гората извън обозначените за това места.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина