Опашки в учрежденията в Пловдив – рай за вирусите!

Автор: Plovdiv Now 8134
Опашки в учрежденията в Пловдив – рай за вирусите!

Затворените пространства, пълни с народ – меката на вирусите. През последните дни опашки се извиха пред редица институции в Пловдив. Хора чакат пред данъчното, в пощите и дори в ТЕЛК-а, като голяма част от тях са на закрито. Разбира се, на по-малко от метър един до друг. За да не изтърват ред, пловдивчани се „гъчкат” като сардини в коридори и фоайета, без да се замислят колко рисковано е това за тях. На пръсти се броят по-съобразителните граждани, влезли в институциите с предпазни маски.

Наши читатели на сигнализираха, че въпреки предупрежденията и взетите превантивни мерки в цялата страна, все още може да се види стълпотворение от хора на обществени места.

„В ТЕЛК – Пловдив е нещо страшно, дори нямам думи. Пълно е с хора, мерки не се взимат. В сградата се пускат всички, хората са бе маски и после – болни сме”, коментира пловдивчанин.

В същото време опашки се извиха пред Местни данъци и такси в центъра на Пловдив. Обичайно за началото  на март, хората се втурват към касите, за да се издължат към местната хазна. И тази година традицията е спазена, макар и ежеминутно по средствата за масова комуникация да се апелира, да се избягват места с много хора. Мерки – нулеви. Пред гишетата е пълно с народ, както и по коридорите в сградата.

Пловдивчани сигнализираха, че и в редица други ведомства десетки хора дишат един в друг по опашки. През последните дни на опашки се оказаха и пенсионерите, които препълниха клоновете на пощите в града.

„Всички публични институции, сгради и салони ще бъдат дезинфектирани по три пъти на ден. Ще се избягват всякакви мероприятия, които имат възможност да се струпат хора”, се казва в решението на Община Пловдив по повод мерките срещу вируса. Очевидно не се спазват препоръките, имайки предвид предоставените до медията ни снимки от пловдивчани.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина