Опашки се извиват пред НАП! Пловдивчани се чудят защо отсрочките са само за бизнеса

Автор: Plovdiv Now 4825
Опашки се извиват пред НАП! Пловдивчани се чудят защо отсрочките са само за бизнеса

Цял ден вчера пред сградата на ул. „Скопие”  физически лица чакаха на дълги опашки да си подадат декларациите за доходи.  Причината е, че срокът за подаването им не бе отложен и така той остана 30 април. До тогава остават едва няколко дни.

„За дребния данъкоплатец няма отсрочка, за бизнеса до края на юни.Ясно ли е на кого разчита бюджета и кой е най-малко важен?”, пише пловдивчанка, която е се е редила на опашката в район „Южен”.

До 30 април е необходимо и да се декларират и внесат окончателните осигурителни вноски за 2019 година, уточниха от НАП.

В същото време до юни е удължено плащането и за  едноличните търговци, включително плащащи патентен данък, и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци.

Приходното ведомство напомня, че подаването на данъчните и осигурителни декларации и документи, както и плащането към бюджета  могат да се извършват чрез портала за електронни услуги на НАП, с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП.

Междувременно над 230 000 души вече са подали годишните си данъчни декларации по електронен път до момента. Над 80 % от всички получени в агенцията формуляри са изпратени онлайн, като общият брой на  обработените такива е малко над 284 800.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина