Опашки пред Инфекциозна клиника за тестове, хората чакат с часове

Автор: Добринка Димова 5498
Опашки пред Инфекциозна клиника за тестове, хората чакат с часове

Опашка се образува днес пред Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив. От сутринта хората чакаха пред Трети блок, за да се изследват за COVID-19 или да получат резултатите си от вече направени тестове. Хора от опашката разказаха пред репортер, че това е обичайна гледка в последните дни. Ежедневно тук се струпват минимум по 30 човека.

„Чакаме по 5-6 часа. Има смесване на потоци – хора без никакви симптоми и такива, които кашлят. На някои им е много лошо, не могат да стоят на краката си”, обясниха чакащите.

Повечето от тях са контактни на коронавирус инфектирани. Заради големия брой на заразените през миналата седмица, съответно и контактните им лица са значително повече. Всички те трябва да бъдат тествани, което е довело до опашките пред Инфекциозна клиника. „И персоналът недостига. Това още повече забавя работата”, споделиха чакащите.

Обмисля се създаването на изнесен кабинет, където да бъдат тествани контактните лица без симптоми. По този начин ще се избегне смесването на потоци и ще се облекчи работата на клиниката, която е претоварена. Къде точно ще бъде позиционират той, предстои да бъде решено.    

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина