Онкологията в Пловдив е най-доброто лечебно заведение в България сред 7 ключови специалности

Автор: Plovdiv Now 5511
Онкологията в Пловдив е най-доброто лечебно заведение в България сред 7 ключови специалности

Комплексният онкологичен център в Пловдив е най-доброто лечебно заведение в страната в специалност „онкология”. Това става ясно след представяне на резултатите от националната класация „Най-добрите лечебни заведения” в 7 ключови специалности.

Класацията е направена след допитване сред пациенти, лекари и мениджъри на болници. Изследването оценява лечебните заведения по редица критерии – персонал и качество на услугите, използвани технологии, специализации и др. В допитването на Българската болнична асоциация и Investor Media Group са участвали над 200 болници, като са били поканени всичките 346 в страната. 

Според класацията на второ място в областта на онкологията са МБАЛ за женско здраве „Надежда”, а на трето – „Ажибадем Сити Клиник Болница Токуда”.

Останалите, отличени като най-добри в съревнованието болници, са: в специалност кардиология - „Аджибадем Сити Клиник , на първо място, на второ – „Аджибадем Сити клиник Болница Токуда”, на трето МБАЛ „Тракия”.

В специалност ортопедия водещи са МБАЛ „Тракия”, Стара Загора, на второ място е поставена УМБАЛ „Еврохоспитал”, Пловдив, на трето – МБАЛ „Света София”.

Първо място в областта на УНГ е МБАЛ „Тракия”, Стара Загора, на второ място УМБАЛ „Света Марина”, на трето – УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов”.

В АГ водещи са МБАЛ „Надежда”, второто място е за МБАЛ „Д-р Щерев” ЕООД, трето – МБАЛ „Тракия”.

В педиатрията първото място  е за УМБАЛ „Света Марина ЕАД” Варна, на второ са МБАЛ „Велинград ЕООД”, трето – УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов”. Първото място в хирургията принадлежи на  „Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда”, второ – МБАЛ „Надежда”, трето – УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов”.  

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина