Окончателно! Новите по-тежки мерки влизат в сила в България

Автор: Plovdiv Now 2142
Окончателно! Новите по-тежки мерки влизат в сила в България

Нови противоепидемичните влизат официално и категорично в сила у нас от 27 ноември и ще важат до 21 декември, обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции – всички ученици от 1 до 12 клас, както и във всички висши училища. Мерките важат и за всички извънкласни дейности.

Преустановяват се посещенията в детски градини и ясли. Спира се провеждането на конгреси и семинари в присъствена форма, както и културни мареоприятия. Изключения се прави за театрите, които трябва да с капацитет до 30 %.

Забранява се и провеждането на частни партита с повече от 15 човека. 

Спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18 г. ще се провеждат без публика.

Преустановяват се посещенията във фитнес зали, заведения, игрални зали и казина, търговски центрове и такива тип МОЛ. Изключения се прави за заведенията за хранителни стоки, аптеки, банки, доставчици на телекомуникационни услуги.

Преустановяват се организирани екскурзии.

„Всички институции от религиозен характер – църкви, джамии и синагоги, ще бъдат отворени за всички български граждани. Парковете и градините остават отворени, няма да има вечерен час, няма и други строги мерки, характерни за някои от държавите на територията на ЕС и на Балканския полуостров“, това посочи още здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина