Огромни количества тютюн и цигари иззеха от махалите в Пловдив, 7 души са арестувани

Автор: Plovdiv Now 11085
Огромни количества тютюн и цигари иззеха от махалите в Пловдив, 7 души са арестувани

7 души са били задържани вчера при специализираната полицейска операция срещу контрабандата с акцизни стоки без бандерол от служители на Трето РУ. 

Служители на районното управление, съвместно с униформени от Специализирани полицейски сили, са проверили къща на улица «Звънче» в Шекер махала. На адреса, обитаван от 42-годишна жена, са били открити и иззети полиетиленови чанти с нарязан тютюн с тегло близо 3 килограма и 600 къса цигари без бандерол.

В хода на същата акция от къща на улица «Деница» в същата махала, където живеело 16-годишно момиче, са били иззети 17 килограма нарязан тютюн. Част от него е била разпределена в торби от по килограм, а в една от стаите е бил открит и иззет и кантар със следи от употреба. 

5,6 килограма незаконнен тютюн са открити и при проверка в дома на 41-годишен мъж. От имот на улица «Напредък» полицаите са  иззели 8 полиетиленови чанти с листна маса и 67 къса саморъчно свити цигари. Лицето, извършило престъплението, е криминално проявено и осъждано.

От имот на улица «Кипарис» в Шекера са били иззети 14 килограма нарязан тютюн. Адресът е обитаван от 55-годишна жена, която е задържана в ареста за срок до 24 часа. За същото престъпление в ареста на Трето РУ е задържана и друга 38-годишна криминално проявена и осъждана жена. На друг адрес на улица «Напредък» са били открити и иззети 3,400 кг. тютюн, съхраняван в полиетиленови торби. 

Най-голямото количество безакцизен тютюн и кутии с цигари са били иззети два адреса, също на територията на Трето РУ. На улица «Розова долина», в дома на 57-годишен мъж, полицаи са намерили над  8 хиляди къса саморъчно свити цигари, 100 къса фабрични цигари, 20 килограма тютюн и запечатани кутии с гилзи. Открити са били и две машинки за свиване на цигари.

Извършена е била проверка и в дома на 51-годишна криминално проявена жена на улица «Кипарис», откъдето са били иззети 11100 къса цигари бандерол.  

За притежание на безакцизни стоки на територията на квартал Столипиново са били задържани 2 местни жителки. В апартамент на улица «Малина» 31-годишна жена е държала 460 къса саморъчно свити цигари и 18,5 кг. тютюн. На адреса, проверен от служители на Шесто РУ, са били открити и машинки за пълнене на гилзи. Полицаите са иззели и 166 кутии с цигари без бандерол - общо 3 320 къса, от дома на  55-годишна жена на улица «Ландос» в същия квартал.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина